FAQ - Immigratie papieren

Jouw 'verklaring van rechtswege' (vergunning) wordt hier ter plaatse aangevraagd. Je moet zelf alle documenten meenemen naar Curaçao welke vermeld staan in de mail. Wij gaan voor jou naar immigratie en zodra jij een mail ontvangt dat de vergunning in orde is moet jij zelf naar immigratie om je stempel te halen die in jouw paspoort komt te staan. We kunnen dus niet van tevoren al jouw vergunning regelen.

Een VOG is een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze heb je nodig om bij immigratie aan te kunnen tonen dat je geen crimineel verleden hebt. Houd er rekening mee dat je VOG maar 2 maanden geldig is. Deze moet je dus niet al een half jaar van tevoren aanvragen. Je hoeft je VOG pas 4 weken voor je vertrek aan te vragen.

Nee, je kunt deze documenten meenemen in je handbagage wanneer je naar Curaçao vliegt. Deze hoef je niet van tevoren al op te sturen.

Nee, dit is niet nodig. Omdat je hier maar een korte periode zal verblijven, hoef je je niet uit te schrijven uit Nederland.
Natuurlijk kun je wel je buitenlandse adres doorgeven aan DUO, zodat je een uitwonende beurs ontvangt of OV vergoeding. Weet je nog geen adres, dan kun je het adres van Wereldstage doorgeven; Scharlooweg 75.

Je inschrijving van school is een bewijs dat je gedurende je stage staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling. Op deze verklaring staat:

- Naam opleiding
- Naam student
- Schooljaar dat je stageloopt (Bv Schooljaar 2018 - 2019)
- Handtekening en stempel van school

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!