Huisvesting

Je buitenlandervaring wordt natuurlijk ook een succes door de plek waar je woont. Vandaar dat we veel aandacht besteden aan het regelen van je huisvesting. 
Veiligheid staat bij ons op nummer 1. Zowel de panden, de buurt en de huisbazen worden door ons gescreend op veiligheid. Huisvesting via Wereldstage is daarom voor iedereen verplicht. Zo woon je altijd samen met andere Wereldstage deelnemers.
Je kan kiezen uit de Pietermaai Studio's, Curacao Lodge in SalinjaVilla AbrahamKas Biba BonKas Terra Nova, Villa Bloemhof, Bottelier Apartments of Pietermaai Studentenhuizen.
Wij boeken een kamer of studio voor je. Dit gaat in samenspraak met jou. Bereid je voor dat wonen in de tropen anders is dan in Nederland.

1

Pietermaai Studio

De Nieuwestraat (en de zijstraatjes) is het kloppende hart van de studentenwijk. De studio's liggen in de bruisende wijk Pietermaai dicht bij Punda. In de Nieuwestraat bevinden zich niet alleen studentenhuizen maar er is ook een Nederlandse kapsalon, verschillende winkeltjes, een jazzcafé met live muziek, een restaurant met een Caribische Aziatische keuken en een café/restaurant in Latino-style.
Op loopafstand is er een bruincafé om een potje te poolen of te darten, terrasjes waar je voor een studentenprijs kan eten, een trendy oceanclub met een oceanview zwembad, de winkelstraten van Willemstad en nog veel meer. Het centrale busstation ligt om de hoek. Free WiFi bij verschillende horeca in de straat.

2

Curacao Lodge in Salinja

De Curacao Lodge ligt in de centrale wijk Salina. Het complex ligt op 5 minuten rijden van stranden en uitgaansgelegenheden zoals Cabana, Mambo en Wet & Wild. Ook het centrum van Willemstad, Punda is erg dichtbij; ongeveer 10 minuten rijden.

Het complex is een voormalig hotel en er wonen ongeveer 30 studenten.

3

Villa Bloemhof

Het complex ligt in de woonwijk Sta Rosa. Aan een grote verbindende weg dat verschillende soorten winkels en restaurantjes langs de weg heeft. Zeer centraal gelegen, zo ben je met 10 minuten in de stad of bij de bekende strandjes Mambo beach en Jan Thiel en dichtbij winkelcentrum Zuikertuintje, Promenade en verschillende supermarkten.

Het complex heeft 24 studentenkamers. Het heeft een gezellig en huiselijke inrichting en een gezamenlijke buiten waar je lekker kan zitten. Samen met je huisgenoten deel je de woonkamer, keuken en badkamers. De kamers zijn ingericht, er staat een bed, tafel, stoel, kast en een ventilator.

4

Kas Biba Bon

Kas Biba Bon ligt in de wijk Vredenberg. Op slechts 5 minuten rijden vind je de meest bekende stranden en uitgaansgelegenheden zoals Mambo, Cabana en Wet & Wild en het centrum van Willemstad.  
Het complex beschikt over 10 kamers en heeft een hoge ligging waardoor je vanaf de porch fantastisch uitzicht hebt over een groot deel van Curaçao (en op de voorporch zelfs de caribische zee). Hierdoor waait de wind ook heerlijk door je kamer als je je ramen open schuift als je thuiskomt.

Samen met jouw huisgenoten deel je de woonkamer, keuken, porch en 2 badkamers. Daarnaast beschikt het huis over parkeerplekken en WiFi. 

 

5

Kas Terra Nova

Kas Terra Nova ligt in de kleurrijke wijk Otrobanda. Deze wijk is bekend om haar mooie muurschilderingen. Verder is Otrobanda ook bekend om haar muzikale kant en er worden geregeld festiviteiten georganiseerd.
Het studentenhuis ligt 10 minuten lopen van restaurantjes, winkeltjes en de bekende pontjesbrug. Verder ligt op loopafstand een busstation.

Het studentenhuis heeft 17 kamers verdeeld over 2 verdiepingen. Je hebt een gezamenlijk woonkamer en keuken. Er zijn meer dan voldoende douches aanwezig. Er is ook een grote buitenplaats waar je lekker aan de picknicktafels kunt zitten.

6

Pietermaai studentenhuis

De studentenhuizen liggen midden in de studentenwijk Pietermaai. Hier bevinden zich niet alleen studentenhuizen maar er zijn ook diverse cafe's en restaurants. 
Op loopafstand is een trendy oceanclub met een oceanview zwembad, de winkelstraten van Willemstad en nog veel meer. Het centrale busstation ligt om de hoek.

De studentenhuizen hebben allemaal een eigen indeling. De kamers zijn ingericht, er staat een bed, tafel, stoel, kast en een ventilator. Een gezamenlijke badkamer en keuken.

De studentenhuizen hebben verschillende uitzichten, op de gezelligste straat van Pietermaai en een spectaculair uitzicht op het Waaigat en de Julianabrug die Punda en Otrobanda met elkaar verbindt. Schuif je ramen open als je thuiskomt en de zeewind waait door je kamer.

7

Bottelier Apartments

Het complex ligt in de woonwijk Bottelier. Om de hoek zit een supermarkt, tankstation en dicht bij de Caracasbaaiweg die bekend staat om vele restaurantjes en foodtrucks. Deze wijk is dichtgelegen tegen de Zoutpannen aan en precies tussen Jan Thiel Beach en Mambo Beach.

Het complex bestaat uit 4 appartementen met een gezamenlijke parkeerplaats binnen het complex. De appartementen zijn ingericht, aparte slaapkamer(s), eettafel en stoelen, kamers zijn voorzien van airco en elk appartement een eigen buiten zitje. Het complex is hooggelegen met voldoende wind en uitkijk op het oosten van Curacao.

 

 

8

Villa Abraham

Villa Abraham is een supergezellig studentenhuis aan de rand van de studentenwijk Pietermaai. Alle voorzieningen en uitgaansgelegenheden, bioscoop en winkeltjes zijn dus ook op loopafstand. In dit huis woon je samen met 5 andere studenten. Jullie hebben een gezellige woonkamer, fijne keuken en natuurlijk een porch. 

9

Wonen in de tropen

Houd er rekening mee; Curacao behoort tot de Tropen. 
Als je hier in huis woont zal het regelmatig voorkomen dat er een kakkerlak in je huis rondloopt of maden in de prullenbak. Dit vindt niemand prettig. Hou je huis dus liever schoon.

Verder kan het zijn dat door de flinke regenbuien je kamer nat wordt of dat de elektra uitvalt. Dit gebeurt bij iedereen die op Curacao woont en het is iets waar je altijd even aan moet wennen.
De douches/wastafels op Curacao hebben een enkele kraan. Afhankelijk van de buitentemperatuur is het water warm of lauw.

Je zweet hier veel op Curacao. Zorg dat je iedere dag doucht en schone kleren aantrekt, je wil niet stinken op je stage.

TIP: Loop in Nederland alvast stage in de huishouding, dat scheelt een hoop ongedierte.

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!