Huisvesting

Je buitenlandervaring wordt natuurlijk ook een succes door de plek waar je woont. Vandaar dat we veel aandacht besteden aan het regelen van je huisvesting. 
Veiligheid staat bij ons op nummer 1. Zowel de panden, de buurt en de huisbazen worden door ons gescreend op veiligheid. Huisvesting via Wereldstage is daarom voor iedereen verplicht. Zo woon je altijd samen met andere Wereldstagestudenten.
Je kan kiezen uit de Kas Biba BonNieuwestraat,  Curacao Lodge in Salinja, WaaigatVilla Abraham of DeLynne Resort.

Wij boeken een kamer of studio voor je. Dit gaat in samenspraak met jou. Bereid je voor dat wonen in de tropen anders is dan in Nederland.

5

Kas Biba Bon

Kas Biba Bon ligt in de wijk Vredenberg. Op slechts 5 minuten rijden vind je de meest bekende stranden en uitgaansgelegenheden zoals Mambo, Cabana en Wet & Wild en het centrum van Willemstad.  
Het complex beschikt over 10 kamers en heeft een hoge ligging waardoor je vanaf de porch fantastisch uitzicht hebt over een groot deel van Curacao. Hierdoor waait de wind ook heerlijk door je kamer als je je ramen open schuift als je thuiskomt.

Samen met jouw huisgenoten deel je de woonkamer, keuken, porch en 2 badkamers. Daarnaast beschikt het huis over een wasmachine, parkeerplekken en WiFi. 

 

1

Nieuwestraat

De Nieuwestraat (en de zijstraatjes) is het kloppende hart van de studentenwijk. De studio's (en een paar kamers) liggen in de bruisende wijk Pietermaai dicht bij Punda. In de Nieuwestraat bevinden zich niet alleen studentenhuizen maar er is ook een Nederlandse kapsalon, verschillende winkeltjes, een jazzcafé met live muziek, een restaurant met een Caribische Aziatische keuken en een café/restaurant in Latino-style.
Op loopafstand is er een bruincafé om een potje te poolen of te darten, terrasjes waar je voor een studentenprijs kan eten, een trendy oceanclub met een oceanview zwembad, de winkelstraten van Willemstad en nog veel meer. Het centrale busstation ligt om de hoek. Free WiFi bij verschillende horeca in de straat.

2

Curacao Lodge in Salinja

De Curacao Lodge ligt in de centrale wijk Salina. Het complex ligt op 5 minuten rijden van stranden en uitgaansgelegenheden zoals Cabana, Mambo en Wet & Wild. Ook het centrum van Willemstad, Punda is erg dichtbij; ongeveer 10 minuten rijden.

Het complex is een voormalig hotel en er wonen ongeveer 30 studenten.

 • Huurprijs per maand

  De huurprijs voor een standaard 1p-studio (slaapkamer met badkamertje) is Naf 775,-
  De huurprijs voor een standaard 1p-studio (slaapkamer, badkamertje en kichenette) is Naf 875,-
  De huurprijs voor een superior 2p-studio (slaapkamer, badkamertje, kitchenette en sommige met balkon) is Naf 1.350,- voor 2 personen (Naf 1.050,- bij 1 persoon)
  De huurprijs voor een 2p-suite (slaap/woonkamer, badkamertje, kitchenette en een extra slaapkamertje met badkamertje) is Naf 1.450,- voor 2 personen. (Naf 1.150,- bij 1 persoon)

  Deze prijzen zijn exclusief 6% tax en inclusief water, electra en afvalstoffenheffing.
  De borg is gelijk aan de huurprijs per maand.

 • Voor het eerst op kamers

  • Als je geen kitchenette hebt dan kook je in de gezamelijk keuken.
  • Er is een gezamelijk ruimte met TV.
  • Er is gelegenheid om buiten te zitten met elkaar.
  • Logees (mits tussen 18-30 jaar) zijn toegestaan voor een periode van maximaal 14 dagen. Vraag je huisbaas naar de procedure en kosten
  • Voor een meerprijs kan je ook airconditioning gebruiken
  • Handdoeken, bedlinnen en kussen dien je zelf mee te nemen
  • De algemene ruimtes in je huis worden 1x per week schoongemaakt
  • Je kamer dien je zelf schoon te houden (ivm ongedierte). Loop thuis een paar dagen stage in de huishouding om dit te leren
  • Ga zorgvuldig om met de spullen in je huis
3

Waaigat

Het studentenhuis aan het Waaigat ligt midden in de studentenwijk Pietermaai. Hier bevinden zich niet alleen studentenhuizen maar er zijn ook diverse cafe's en restaurants. 
Op loopafstand is een trendy oceanclub met een oceanview zwembad, de winkelstraten van Willemstad en nog veel meer. Het centrale busstation ligt om de hoek.

Het studentenhuis heeft 20 kamers verdeeld over 2 verdiepingen. Per verdieping heb je een woonkamer, 2 douches, 2 toiletten, wastafels en een woonkeuken.

Het studentenhuis heeft een spectaculair uitzicht op het Waaigat en de Julianabrug die Punda en Otrobanda met elkaar verbindt. Schuif je ramen open als je thuiskomt en de zeewind waait door je kamer.

4

Villa Abraham

Villa Abraham is een supergezellig studentenhuis aan de rand van de studentenwijk Pietermaai. Alle voorzieningen en uitgaansgelegenheden, bioscoop en winkeltjes zijn dus ook op loopafstand. In dit huis woon je samen met 5 andere studenten. Jullie hebben een gezellige woonkamer, fijne keuken en natuurlijk een porch. 

5

DeLynne Resort

Het DeLynne Resort ligt in de centrale wijk Piscadera. Met in de buurt supermarkten, verschillende restaurants zoals een pizzeria, een lokaal visrestaurant en een beach club, een shopping center en vlakbij mooie stranden. Ook is er een bushalte voor de deur en is het centrum van Willemstad en uitgaansgelegenheden ook erg dichtbij; ongeveer 10 minuten rijden.

Bij het DeLynne Resort is een groot zwembad aanwezig waar je aan het einde van de dag lekker kunt afkoelen. Daarnaast is er ook een bar, parkeerplekken, wifi en beveiliging aanwezig. 

 

!

Wonen in de tropen

Houd er rekening mee; Curacao behoort tot de Tropen. 
Als je hier in huis woont zal het regelmatig voorkomen dat er een kakkerlak in je huis rondloopt of maden in de prullenbak. Dit vindt niemand prettig. Hou je huis dus liever schoon.

Verder kan het zijn dat door de flinke regenbuien je kamer nat wordt of dat de elektra uitvalt. Dit gebeurt bij iedereen die op Curacao woont en het is iets waar je altijd even aan moet wennen.
De douches/wastafels op Curacao hebben een enkele kraan. Afhankelijk van de buitentemperatuur is het water warm of lauw.

Je zweet hier veel op Curacao. Zorg dat je iedere dag doucht en schone kleren aantrekt, je wil niet stinken op je stage.

TIP: Loop in Nederland alvast stage in de huishouding, dat scheelt een hoop ongedierte.

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!