Ticket, vergunning, verzekering

Je stage op Curacao is pas echt goed geregeld als ook je ticket, vergunning en verzekering in orde zijn. Wereldstage helpt je daarbij zodat jij met gerust gevoel je stage kan beginnen.

Ticket

Wereldstage heeft een superdeal met TUI

Wij hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met TUI waardoor wij goedkopere tickets kunnen boeken met extra voordelen naar Curaçao. Het ticket is een retour dat geldig is voor 6 maanden en het tarief is onder voorbehoud van prijswijzigingen door TUI. 

Het Wereldstageticket wijkt af van de standaard TUI tickets en heeft een aparte boekingsklasse. Dat betekent dat er soms geen plek is op een specifieke datum en er andere beperkingen kunnen gelden.

 • Tarieven

  Je kiest uit een Economy of een Comfort Class retourticket.
  Het is niet mogelijk om Deluxe te boeken met een Wereldstage ticket.

  TARIEVEN vanaf Amsterdam  
  Laagseizoen *  
  Economy  € 799,-
  Comfort  € 919,-
   
  Hoogseizoen *
  Economy  € 1.099,-
  Comfort  € 1.219,-

  * Niet boekbaar zijn tickets met retourdatum tussen 1 januari en 15 januari 

 • EXTRA Wereldstagevoordeel

  • Je mag je terugvluchtdatum 1x gratis wijzigen (vraag naar de voorwaarden);
  • Je mag 30 kilo bagage meenemen in de Economy class (mag verdeeld over 2 koffers)
  • Je mag 40 kilo bagage meenemen in de Comfort class (moet verdeeld over 2 koffers)

  Een koffer mag maximaal 32 kg wegen.

  * Laagseizoen 2023: 31 december 2022 t/m 6 juli 2023
  * Hoogseizoen 2023: 7 juli 2023 t/m 26 augustus 2023

   

Vergunning

Het is wettelijk verplicht om een Verklaring van Rechtswege (ook wel vergunning genoemd) aan te vragen als je stageloopt op Curacao. Dit geldt voor iedereen die NIET op Curacao is geboren. Het aanvragen van deze vergunning doe je al in Nederland. Wereldstage adviseert je hoe je dat het beste doet.

De kosten van een stagevergunning zijn Nafl. 525,- aan de overheid van Curaçao te betalen. 

Als je op Curacao bent geboren heb je geen vergunning nodig. Indien je ouders op Curacao geboren zijn gelden er weer andere regels. Neem hierover contact op met ons.

Je moet gewoon ingeschreven blijven staan in Nederland, dus schrijf je niet uit! 

Verzekering

In het verleden is gebleken dat veel studenten onvoldoende of niet verzekerd aan hun stage in het buitenland begonnen.

De werkgevers op Curaçao verplichten dat je goed verzekerd bij hen stage loopt. Wereldstage is een samenwerking aangegaan met JoHo, de gespecialiseerde adviseur en bemiddelaar in verzekeringen voor studie, stage en werk in het buitenland; Wereldstage stelt de JoHo Special ISIS verzekering verplicht. De JoHo Special ISIS verzekering voldoet aan de vereisten om goed verzekerd te zijn tijdens de stage.

De JoHo Special ISIS verzekering geeft een goede dekking voor Geneeskundige-, Bagage-, Buitengewone-, Repatriëring-, Rechtsbijstand- en Ongevallenkosten tijdens de stagewerkzaamheden en de reis. Tevens is de JoHo Special ISIS verzekering één van de weinige verzekeringen waarbij je ook verzekerd bent voor particuliere Aansprakelijkheid bij je stagebedrijf.

Een goede verzekering is verder niet alleen van belang in verband met eventuele ongevallen, verlies/ diefstal of schade, maar ook een vereiste voor het goedkeuren van je verblijfsvergunning door de daarvoor bevoegde instantie.
Voor vragen over de verzekering kan je contact opnemen met JoHo per mail ([email protected]) of per telefoon 088 3214567.
Kijk op de de speciale Wereldstage pagina op de website van JoHo.

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!