Daarom Wereldroute

Wereldroute biedt jou een leerzaam en onvergetelijk Student Prepare Program aan.

Je hebt een tussenjaar en wil volgend jaar weer gaan studeren. Je wil wellicht op kamers gaan wonen en je wil ook wel eens je vleugels uitslaan en naar het buitenland. WERELDROUTE heeft een geweldig Student Prepare Program voor je van 6 weken.

  • Prepare jezelf voor het op kamers wonen en gezond te leven
  • Prepare jezelf om te gaan studeren.
  • Prepare jezelf om een wereldcitizen te worden
  • Prepare and Enjoy!
1

Prepare jezelf voor het op kamers wonen en gezond te leven

Wat komt er allemaal kijken bij het op kamers wonen. Waar kies je voor? Ga je alleen wonen, samen met een bekende of kies je voor een studentenhuis. Hoe zit het met het aanbod van studentenhuizen in welke studentenstad. Hoe kom je aan een kamer? Wat voor een wensen en eisen stel je aan een kamer. Maak je gebruik van een bemiddelingsbureau? Hoe bereid je je voor op een Instemming of Hospiteeravond (sollicitatiegesprek voor een kamer) wat kost dat allemaal. Hoe organiseer je een huishouden, maak en hou je de boel schoon en bereid je een aantal heerlijke, gezonde en betaalbare studenten gerechten?  Hoe woon je samen met mede studenten, maak je afspraken, heb je plezier en los je problemen op.
Daarnaast ben je ook super actief bezig: Bootcampen, Hiken, Koken, Sporten. Je bent veel in beweging en in de praktijk bezig.

2

Prepare jezelf om te gaan studeren

Welke studie past bij je? Is dat de studie in de buurt, de studie waar je vrienden heen gaan? De studie waar je altijd van gedroomd hebt of wellicht een hele andere richting? Stap voor stap neem je de tijd om je helemaal te verdiepen in diverse studies en uiteindelijk in de studie van jouw keuze. Waar liggen jouw kwaliteiten, waar wil je beter in worden? Testen, DeskResearch, je kan in gesprek met Studenten van diverse studies die stage lopen op Curaçao. Welke vooropleiding heb je nodig voor de studie, hoe groot is de studiebelasting, werk je in groepen, zelfstandig, digitaal of in de collegebanken? Wat kost een studie, hoe zit dat met studiefinanciering. Hoe zit het met welke banen passen bij jouw studierichting, en met de werkgelegenheid?

Tijdens diverse trainingen bereiden we je op een interactieve, levendige en leuke manier voor op samenwerken, jouw rol in een project team, alleen aan het werk, leren efficiënt studeren, zinvolle tips over creatief en foutloos Nederlands schrijven, en handige toepassingen van Excel of Word.
 

3

Prepare jezelf om een wereldburger te worden

Je bent natuurlijk al een Wereldburger. Via Social Media, de producten die je koopt, het wereldnieuws waarmee je 24/7 wordt geconfronteerd,  de films die je kijkt en de vakantiereizen die je maakt geven jou een plek in de wereld. Maar hoe is het om te wonen in een ander land, hoe leer je van andere culturen, hoe bereid je je daar op voor en hoe pas je je snel aan? GLOBAL ENGAGEMENT; het betrokken zijn, je verdiepen in andere talen, gewoonten en culturen, community service. Samen met je PREP GROUP leer- en ervaar je hoe het daadwerkelijk is om Internationaal te denken, wonen, leven. Als mooie bijkomstigheid staat dat ook goed op je CV!

4

Prepare and Enjoy!

Het Student Prepare Program is leerzaam, actief en vooral ook leuk. Je leert duiken, surfen en suppen, bezoekt bijzondere plekken, neemt deel aan geweldige activiteiten, na een prachtige tocht op een catamaran breng je een dag door op een verlaten eiland met de meest blauwe zee die je je kan voorstellen en zwemt met schildpadden. Je danst, hiket, leert Willemstad en haar verhalen en buurten kennen, geniet van de zon op hagelwitte stranden met een lekkere BBQ. Je danst de Salsa, maakt vrienden voor het leven. Je bereid je voor op je studie, zelfstandigheid en het leven in een internationale context, een heerlijke tijd!
 

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!