Stage-ervaring: Jop

MEET STAGIAIR JOP!

Jop loopt stage bij een branding communicatiebureau. Hij is 24 jaar en komt uit Delft.
Jop heeft zelf zijn stage geregeld en gekozen voor het Doe-het-zelfpakket van Wereldstage.
Hij studeert momenteel in Nijmegen aan de opleiding Media-design. Zijn werkzaamheden zijn erg uiteenlopend. In dit artikel neem ik (Ilse) jullie mee in zijn stagetijd op Curaçao.

Media Design

Dagelijkse bezigheden

Iedere werkdag ziet er van Jop anders uit. Hij krijgt veel verschillende taken. Hij helpt bij het maken van grafische designs, assisteren bij videoproducties, webdesign, CMS ect. Hij werkt 40 uur per week en begint elke dag om 8:00 uur. Bij het branding communicatiebureau hebben ze diverse grote klanten en Jop mag hierbij een steentje bijdragen. Hij krijgt opdrachten voor grote namen!

Stage-ervaring

Bij het bedrijf waar Jop stage loopt wordt hij echt opgenomen in het team. Hij voelt zich geen stagiair, maar juist een echte werknemer. Hij krijgt veel verantwoordelijkheden en mag zijn eigen creativiteit inzetten tijdens het werk. Ze geven hem de ruimte om ook zelf binnen het bedrijf te groeien in zijn kunnen. Hij werkt aan mooie projecten en opdrachten. Jop houdt zich ook bezig met het ontwerpen van logo’s. Hij kan hier uren mee bezig zijn en zich hier helemaal op richten. Een goed gekeurd eindresultaat geeft Jop dan ook veel voldoening! Het dagelijkse schema is in het bedrijf erg druk en hij heeft daarbij geleerd om goed te plannen, maar ook flexibel te zijn wanneer er een spoedklus bij komt. Hij heeft geleerd van bepaalde tools in de software die hij moet gebruiken tijdens zijn werk. Jop functioneert erg goed in het bedrijf, zelfs zo goed dat hij volgend jaar terug mag komen om hier voor een jaar te gaan werken.

Jop is bij Wereldstage terecht gekomen, omdat hij graag zekerheid wilde hebben. Zijn stage was al geregeld maar zijn ticket, huisvesting, vergunning en verzekering nog niet. Hij heeft alles in een korte periode kunnen regelen met Wereldstage. Doordat hij in een studentenhuis woont heeft hij snel vrienden kunnen maken. Iedere student die aankomt zit in hetzelfde schuitje en daarom ben je graag met elkaar. Verder was Jop het al wel gewend om op zichzelf te wonen, omdat hij dit in Nederland ook doet.

Wil je ook zo’n mooie kans aangrijpen als Jop en naar dit prachtige eiland komen? Neem dan voor meer informatie contact met ons op!

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!