Ticket, vergunning, verzekering

Je job op Curacao is pas echt goed geregeld als ook je ticket, vergunning en verzekering in orde zijn. Wereldstage helpt je daarbij zodat jij met gerust gevoel je werk kan beginnen.

Ticket

Wereldstage heeft een superdeal met TUI

Wij hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met TUI waardoor wij goedkopere tickets kunnen boeken met extra voordelen naar Curacao. Het ticket is een retour dat geldig is voor 6 maanden en het tarief is onder voorbehoud van prijswijzigingen door TUI. 

Het Wereldstageticket wijkt af van de standaard TUI tickets en heeft een aparte boekingsklasse. Dat betekent dat er soms geen plek is op een specifieke datum en er andere beperkingen kunnen gelden.

 • Tarieven

  Je kiest uit een Economy of een Comfort Class ticket.
  Voor meer informatie over Comfort en Service kijk op de www.tui.nl/vliegtickets/services/zitcomfort/ website van TUI.

  Economy

  In het laagseizoen € 660,-

  In het hoogseizoen vanaf € 860,-*

  Comfort

  In het laagseizoen € 700,-

  In het hoogseizoen vanaf € 900,-*

 • EXTRA Wereldstagevoordeel

  • Je mag je terugvluchtdatum 1x gratis wijzigen (op zijn laatst 6 weken voor je terugreisdatum);
  • Je mag 30 kilo bagage meenemen in de Economy class (mag verdeeld over 2 koffers)
  • Je mag 40 kilo bagage meenemen in de Comfort class (moet verdeeld over 2 koffers)

   

  * Hoogseizoen 15 december - 31 december 2018
  * Niet boekbaar zijn tickets met retourdatum tussen 1 januari en 22 januari
  * Hoogseizoen zomer 2018: 28 juni t/m 6 augustus

Vergunning

Het wettelijk verplicht is om een Verklaring van Rechtswege (ook wel vergunning genoemd) aan te vragen als je werkt op Curacao. Dit geldt voor iedereen die NIET op Curacao is geboren. Op het moment dat wij je aanvraag hebben ingediend kan je legaal aan de slag als werker.

Let op!

De kosten van een vergunning zijn Nafl. 615,- aan de overheid van Curaçao te betalen. Dat bedrag betaal je als je op het eiland bent, documenten hebt ingeleverd en wij je aanvraag voorbereiden.

Wij vragen deze vergunning aan voor de duur van je contract.
Als je op Curacao bent geboren heb je geen vergunning nodig. Indien je ouders op Curacao geboren zijn gelden er weer andere regels. Neem hierover contact op met ons.

Let op!

Je moet gewoon ingeschreven blijven staan in Nederland, dus schrijf je niet uit! 

Verzekering

In het verleden is gebleken dat veel jongeren onvoldoende of niet verzekerd aan hun avontuur in het buitenland begonnen.

Bovendien verplichten werkgevers dat je goed verzekerd aan je werk begint. Wereldstage stelt daarom de Special ISIS verzekering verplicht.

De Special ISIS verzekering van JoHo Insurances voldoet aan de vereisten om goed verzekerd te zijn tijdens de werkperiode. 

De Special ISIS reisverzekering (dekking medisch aanvullend en Super) geeft een goede dekking voor Geneeskundige-, Bagage-, Buitengewone-, Repatriëring-, Rechtsbijstand- en Ongevallenkosten tijdens je verblijf en de reis. Tevens is deze Special ISIS verzekering één van de weinige verzekeringen waarbij je ook verzekerd bent voor Aansprakelijkheid bij je werkgever, mocht je daar per ongeluk schade veroorzaken. 

Een goede verzekering is verder niet alleen van belang in verband met eventuele ongevallen, verlies/ diefstal of schade die je mogelijk aan een andere berokkent, maar ook een vereiste voor het accorderen van je verblijfsvergunning door de daarvoor bevoegde instantie.

Voor vragen over de verzekering kan je contact opnemen met Joho.
Kijk op de website voor meer informatie en check de voorwaarden.

Schrijf je gratis in voor een Wereldstage op Curacao