Ticket en verzekering

Je job op Curaçao is pas echt goed geregeld als ook je ticket en verzekering in orde zijn. Wereldstage helpt je daarbij zodat jij met gerust gevoel je werk kan beginnen.

Ticket

Wereldstage heeft een superdeal met TUI

Wij hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met TUI waardoor wij goedkopere tickets kunnen boeken met extra voordelen naar Curaçao. Het ticket is een retour dat geldig is voor 6 maanden en het tarief is onder voorbehoud van prijswijzigingen door TUI. 

Het Wereldstageticket wijkt af van de standaard TUI tickets en heeft een aparte boekingsklasse. Dat betekent dat er soms geen plek is op een specifieke datum en er andere beperkingen kunnen gelden.

 • Tarieven

  Je kiest uit een Economy of een Comfort Class retourticket.
  Het is niet mogelijk om Deluxe te boeken met een Wereldstage ticket.
   

  TARIEVEN
  vanaf Amsterdam
    Per oktober 
  2022
  Laagseizoen *    
  Economy   € 739,- € 799,-
  Comfort   € 839,- € 919
   
  Hoogseizoen *
  Economy   € 1.039,- € 1.099,-
  Comfort   € 1.139,- € 1.219,-

   

   

   

   

   

   


  * Niet boekbaar zijn tickets met retourdatum tussen 1 januari en 14 januari 

   

 • EXTRA Wereldstagevoordeel

  • Je mag je terugvluchtdatum 1x gratis wijzigen (vraag naar de voorwaarden);
  • Je mag 30 kilo bagage meenemen in de Economy class (mag verdeeld over 2 koffers)
  • Je mag 40 kilo bagage meenemen in de Comfort class (moet verdeeld over 2 koffers)

  Een koffer mag maximaal 32 kg wegen.

  * Laagseizoen 2022: 30 augustus 2022 t/m 22 december 2022
  * Laagseizoen 2023: 31 december 2022 t/m 6 juli 2023

  * Hoogseizoen 2022: 8 juli 2022 t/m 29 augustus 2022
  * Hoogseizoen 2022: 23 december 2022 t/m 30 december 2022
  * Hoogseizoen 2023: 7 juli 2023 t/m 26 augustus 2023

  Voor meer informatie over (hand)bagage kijk op https://www.tui.nl/vliegtickets/services/bagage/

Vergunning

Het wettelijk verplicht is om een Verklaring van Rechtswege (ook wel vergunning genoemd) aan te vragen als je werkt op Curacao. Dit geldt voor iedereen die NIET op Curacao is geboren. Op het moment dat je aanvraag is ingediend kan je legaal aan de slag als werker.

Let op!

De kosten van een vergunning zijn Nafl. 615,- aan de overheid van Curaçao te betalen. Dat bedrag betaal je als je op het eiland bent. Wij geven je advies hoe je deze aanvraag kan doen.

Verzekering

In het verleden is gebleken dat veel studenten onvoldoende of niet verzekerd aan hun verblijf in het buitenland begonnen.

De werkgevers op Curaçao verplichten dat je goed verzekerd bij hen werkt. Wereldstage is een samenwerking aangegaan met JoHo, de gespecialiseerde adviseur en bemiddelaar in verzekeringen voor studie, stage en werk in het buitenland; Wereldstage stelt de JoHo Special ISIS verzekering verplicht. De JoHo Special ISIS verzekering voldoet aan de vereisten om goed verzekerd te zijn tijdens het werk.

De JoHo Special ISIS verzekering geeft een goede dekking voor Geneeskundige-, Bagage-, Buitengewone-, Repatriëring-, Rechtsbijstand- en Ongevallenkosten tijdens de werkzaamheden en de reis. Tevens is de JoHo Special ISIS verzekering één van de weinige verzekeringen waarbij je ook verzekerd bent voor particuliere Aansprakelijkheid bij je stagebedrijf.

Een goede verzekering is verder niet alleen van belang in verband met eventuele ongevallen, verlies/ diefstal of schade, maar ook een vereiste voor het goedkeuren van je verblijfsvergunning door de daarvoor bevoegde instantie.
Voor vragen over de verzekering kan je contact opnemen met JoHo per mail ([email protected]) of per telefoon 088 3214567
Kijk op de de speciale Wereldstage pagina op de website van JoHo.

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!