Over ons

Wereldstage is het stagebureau van Curacao. Met ons ervaren team regelen we alles voor je stage of (vrijwilligers) werk en nemen veel zorg uit handen. 

 • Missie

  Wereldstage gaat op zoek naar de beste match tussen de Nederlandse student, opleidingscriteria en de stageverlenende organisatie. Wereldstage voorziet deze partijen waar nodig van informatie, hulp, veiligheid en zekerheid.

 • Visie

  Wereldstage wil bijdragen aan het internationaliseren van het onderwijs. Wereldstage wil binnen een veranderend en ontwikkelend Curaçao een constante factor zijn die studenten kan helpen bij de kennisontwikkeling, persoonlijke ontplooiing, ontwikkelen van de zelfstandigheid en het opdoen van praktijkervaring.

Over Wereldstage

Al sinds 2000 regelt Wereldstage meeloopstages, projectstages en afstudeeropdrachten voor Nederlandse studenten op Curacao. Sinds 2005 zijn daar ook tijdelijk werkers bijgekomen en in 2011 op verzoek ook Vrijwilligers. We hebben plezier in ons werk en gaan geen uitdaging uit de weg.

De dienstverlening van Wereldstage richt zich op een goede voorbereiding voor je vertrek naar Curaçao. Zo kan je zonder zorgen beginnen aan jouw buitenlandavontuur.

Lees hier de Algemene Voorwaarden
 

Waarom Wereldstage

We zijn vrije mensen. We denken en doen vrij. De reizen die Maarten en ik gemaakt hebben zijn daar onderdeel van. Door je onbevooroordeeld open te stellen voor nieuwe landen/culturen kom je enorm veel te weten. Het maakt je een luchtiger mens en je leven krijgt er vorm en meer kleur door. Met andere woorden: je leert te leven. Bovendien word je een zelfstandiger en gelukkiger mens en daar wordt de wereld beter van. 
Dat willen we voor veel meer mensen. In je kinderjaren word je een hoop afgeleerd: zorgeloosheid, een open mind, creativiteit en puur geluk. We hopen daar iets van terug te brengen op een volwassenere manier. Vallen en opstaan en daardoor leren. Met daarbij een plek waar je je gesteund voelt mocht het echt even tegenzitten, en dat doen wij.

Ga op reis en geniet!
Jora de Jong 

Samenwerking SBB

Sinds 2017 zijn de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en Wereldstage een samenwerking aangegaan. 
Wereldstage ondersteunt bij de aanvragen voor de erkenning van leerbedrijven en bij het bevorderen van kwaliteit van de aangesloten erkende leerbedrijven die opleiden in de praktijk op Curaçao. 

SBB sluit met intermediaire organisaties een samenwerkingsovereenkomst af indien zij aan bepaalde criteria voldoen.

Website SBB

Het team

Het team van Wereldstage is een gezonde mix van trouwe krachten en young professionals. Zelfs oud-stagiairs weten een plekje te bemachtigen in het team van Wereldstage. We zijn een platte organisatie en allemaal toegankelijk. En ook ons team wordt bijna altijd versterkt door een stagiaire. 

 • Jora de Jong

  Jora de Jong

  Directie / Marketing
 • Maarten de Jong

  Maarten de Jong

  Directie
 • Lida van der Gulik

  Lida van der Gulik

  Administratie
 • Janneke Wijns

  Janneke Wijns

  Senior Accountmanager
 • Laura Buursen

  Laura Buursen

  Social Media
 • Janet

  Janet

  Schoonmaakster
 • Tiger

  Tiger

  Taxi chauffeur

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!