Procedure Tussenjaar

Het Tussenjaarprogramma is een volledig verzorgd programma. Een aantal zaken moet wel in orde zijn voor je vertrek en daar helpen we je bij. Denk daarbij aan een geldig paspoort maar ook aan je retourvlucht van Amsterdam naar Curaçao.

Dit kan je verwachten:

Tussenjaarprogramma

Je hebt interesse in een van de tussenjaar programma's. Je hebt via de site meer informatie aangevraagd . We nemen vervolgens contact met je op via Whatsapp (005999) 523 4071. In een gesprek krijg je een helder beeld van jouw tussenjaarprogramma. We geven je zoveel mogelijk informatie over alle activiteiten, de vliegreis, je huisvesting en alles wat voor jou belangrijk is. Het kostenplaatje wordt uitgelegd. Het proces wordt toegelicht. Je kan alle vragen stellen die je wil. 

Je hebt een gesprek gehad met ons over jouw tussenjaarprogramma.

Indien je enthousiast bent gaan we de volgende stap nemen. We maken samen met jou een keuze uit een van de programma's en kiezen een maand uit waarin jij wil komen. Wij noemen dit het moment van aanmelden op basis waarvan we samen alle voorbereidingen voor jouw komst naar Curaçao gaan starten.

Na aanmelding sturen we je een programmaboekje met alle informatie over wat je kan verwachten. 

Met 20 jaar ervaring wil Wereldstage dat je goed verzekerd stageloopt. In het verleden is namelijk gebleken dat veel studenten onvoldoende of niet verzekerd aan hun stage op Curaçao begonnen. Wereldstage werkt samen met Stichting JoHo, de gespecialiseerde adviseur en bemiddelaar in verzekeringen voor studie, stage en werk in het buitenland. Joho is gevestigd in Nederland en zij nemen met jou contact op om jou zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden met betrekking tot de juiste verzekering.

Vier weken voor vertrek ontvang je van Wereldstage een checklist. Alle stappen die je al eerder hebt ontvangen worden hier herhaald en je krijgt extra tips over je vlucht en aankomst op Curaçao.

Wereldstage nodigt je uit om lid te worden van de besloten Facebook groep van jouw tussenjaargroep. Hier kom je in contact met alle andere tussenjaarders die dezelfde periode naar Curaçao komen. 

Je ontvangt van ons een checklist met alles wat je moet regelen voordat je naar Curaçao vertrekt. We hebben natuurlijk ook nog even contact om alles goed door te spreken.

Je komt aan op Curaçao en wij staan voor je klaar. Als iedereen is aangekomen in de ontvangsthal van Vliegveld HATO gaan we samen naar jullie huisvesting.

De eerste dag is altijd een wat spannend moment. Maar we gaan er een leuke start van maken. Samen met je huisgenoten loop je naar Wereldstage (5 minuten lopen) en gaan we het hele programma van de komende weken nog eevns even doornemen en starten we met de eerste activiteit. Jouw Tussenjaar is begonnen.

Na de introductie op je stagebedrijf zal je zelf aan de slag gaan. Wereldstage biedt een Helpdesk ter plaatse op afspraak. Mocht je op je stage ergens tegenaan lopen dan kan je een afspraak maken voor een adviesgesprek. Deze adviesgesprekken vinden plaats op dinsdag tussen 16.00 – 18.00 uur.

Ticket & Huisvesting

Ja, hoe sneller je dit doet, hoe beter. Mocht je naderhand toch geen goedkeuring krijgen van school, dan kunnen wij jouw ticket en huisvesting altijd nog annuleren.

Ja, wij hebben jouw paspoortnummer niet nodig om jouw ticket aan te vragen. Stuur je Ticketmail daarom maar alvast op, zonder paspoortnummer.

Als je medereiziger ook via Wereldstage vliegt kunnen we dat inderdaad proberen. Geef dat op je Ticketaanvraagformulier aan.
Met andere reizigers kunnen we geen rekening houden.

Ja, dat is geen probleem. Vermeld dan allebei de naam van je vriend/vriendin op je Huisvestingmail.

Betaling

Wanneer je je betaling hebt voldaan, kun je een printscreen maken van de 'afschrijving'. Deze moet je daarna opsturen naar wereldstag[email protected], zodat wij kunnen zien dat jouw betaling onderweg is.

Bij het overboeken vink je aan dat het gaat om een buitenlandse betaling. Daarna is het wel mogelijk om alle codes en het rekeningnummer in te vullen.

 

We hebben geen BIC-code en geen IBAN-nummer. Waar de BIC-code wordt gevraagd, kun je de SWIFT-code invullen. Het IBAN-nummer kun je leeg laten. De SWIFT code wordt vermeld op je factuur.

Dat is geen probleem. De betaling kan hier in guldens (er moet worden omgerekend van de euro naar de gulden met de koers van die dag) op kantoor worden afgeleverd. Kosten moeten wel minstens 5 weken voor vertrek betaald worden, anders wordt je ticket automatisch geannuleerd door TUI.

Verzekering

Wij verplichten de ISIS-verzekering omdat we dan zeker weten dat je goed verzekerd bent tijdens en voor/na jouw stage. Veel studenten dachten goed verzekerd hierheen te zijn gekomen, maar bleken hier toch heel veel geld te moeten betalen wanneer ze bijvoorbeeld in het ziekenhuis terecht kwamen. Omdat dit voorkomen, verplichten wij de ISIS-verzekering.

Verder beschikken wij over je polisblad. Mocht er iets met je gebeuren en je belt het Noodnummer dan kunnen wij je direct de Alarmcentrale bellen.

In je stagecontract kan je dat nalezen bij artikel 4.

Het is altijd slim om een annuleringsverzekering af te sluiten, omdat er altijd iets kan gebeuren waardoor je niet naar Curaçao kunt komen. Bij Joho kun je ook een annuleringsverzekering afsluiten en voor meer informatie kun je met hen contact opnemen.

Joho is te bereiken via 088 321 4567 of insurance@joho.org. Geef daarbij aan dat je een Wereldstage-student bent.

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!