Niveau
HBO - WO
Studierichting

Bedrijfskundige Informatica

DATA Science

Data Science

Om op een weerbare en veerkrachtige wijze te herstellen van het verslechterd economisch klimaat op Curaçao, is data-gedreven besluitvorming essentieel.

Doordat erkende en officiële data van verschillende instanties  gecombineerd kan worden met elkaar, is deze organisatie in staat om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van wat de impact is van diverse economische en sociaal-maatschappelijke veranderingen op  Curaçao.

Curaçao heeft de ambitie om een ‘data-alliantie’ aan te gaan met organisaties die deze officiële en erkende data systematisch (willen/kunnen) leveren.

Data die wordt uitgewisseld moet voldoen aan allerlei eisen op het gebied van wetgeving, datakwaliteit en koppelbaarheid. Denk hierbij aan aspecten zoals het (pseudo-) anonimiseren van data, het versleuteld sturen van data en het garanderen van de kwaliteit van de data.  

Curaçao heeft dus een behoefte om een online portaal te creëren, waarbij verschillende organisaties van de ‘data-alliantie’ hun data via dit portaal kunnen versturen en tegelijkertijd voldoen aan de eisen op het gebied van wetgeving, privacy, metadata en datakwaliteit. Hierbij komen vragen aan bod als:
 

  • Wat is de nationale en internationale wet- en regelgeving waar de stakeholders zich aan moeten houden?
  • Wat zijn de behoeften van de stakeholders waarmee ze data kunnen delen (e.g. veiligheid, privacy)?
  • Welke data zal gedeeld worden en wat zijn de mogelijkheden om alle data voortkomend systematisch te koppelen?


 

  • Ben je geïnteresseerd in deze stagevacature?
    Schrijf je dan vrijblijvend in of mail naar [email protected] voor meer informatie of neem contact op via WhatsApp (005999) 520 5298.

  • Inschrijven

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!