Amy in de dierentuin

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden op je stage?

Ik loop stage bij Curaçao Zoo & Botanical Garden. Dit is een dierentuin en botanische tuin. Ik ga hier een onderzoek uitvoeren over de algemene dierverzorging van de apen, ezels en paarden. Na dit onderzoek ontwikkel ik een adviesplan voor Curaçao Zoo & Botanical Garden zodat zij deze in de toekomst kunnen toepassen in hun veranderingen welke heel veel plaats gaan vinden. Ik zit dus voornamelijk op kantoor om te werken aan mijn stage opdracht. Hiernaast werk ik regelmatig mee in de dierverzorging.

Curaçao Zoo & Botanical Garden is erg populair in de media, hierdoor ga ik regelmatig met mijn stagebegeleider naar tv/radio uitzendingen. Op stage komt de dierenarts regelmatig langs voor controles. Omdat ik mijn Paraveterinair diploma heb behaald vind ik het erg leuk om hierbij mee te kijken.

Komen je werkzaamheden overeen met je verwachtingen?

Vanuit mijn school is de afspraak al gemaakt dat ik 70% van mijn tijd op stage werk aan mijn stageopdracht en de overige tijd meewerk in de dierentuin. Het voldoet dus aan mijn verwachtingen dat ik voornamelijk op kantoor werk en af en toe in de dierentuin zelf. Mijn stageopdracht is iets meer werk dan verwacht maar gelukkig heb ik een hele fijne stagebegeleider die er altijd voor open staat om mij te helpen. In de dierverzorging worden wij meer vrij gelaten dan verwacht, dit is dus erg positief.

Wat is voor jou de meerwaarde van een buitenlandstage/ stage in Curaçao?

Ik vindt het belangrijk om in aanmerking te komen met een andere cultuur zodat ik hier ook weer van kan leren. Omdat hier in de dierentuin alles heel anders geregeld wordt dan in Nederland leek het mij erg interessant om dit van dichtbij mee te maken. Omdat ik thuis nog bij mijn moeder woon is dit voor mij een goede kans om te leren hoe het is om zelfstandig te zijn. Dit vind ik ook heel belangrijk. Vooral Curaçao is erg leuk omdat hier heel veel studenten te vinden zijn. Op mijn stagebedrijf merk ik ook dat de lokale mensen het heel interessant vinden om juist meer te leren over de werkwijze die wij in Nederland gewend zijn.

Wat vindt je wel en niet leuk aan stage lopen op Curaçao?

Er is eigenlijk niets dat ik niet leuk vind aan stage lopen op Curaçao. Het enige waar ik tegenaan loop is dat wij geen stagevergoeding krijgen. Dit is ons gelijk aan het begin verteld toen wij solliciteerde dus hier hebben wij ons op kunnen voorbereiden. Het leukste aan hier stage lopen is dat je naast je stage altijd buiten leeft. Elke dag is anders. Je bent elke dag met vriendinnen, ga je niet uit eten dan kook je gezellig thuis met z’n allen. Iedereen is aardig tegen elkaar en je voelt je zo snel thuis hier, daar helpt de Antilliaanse cultuur ook aan bij. De mensen zijn heel gastvrij hier.

Wat neem je mee van de Antilliaanse cultuur naar Nederland?

De vrolijkheid die iedereen hier heeft. In Nederland kunnen mensen soms zo klagen over onbelangrijke dingen. Hier is mij opgevallen dat mensen bijna altijd vrolijk en blij zijn. Ook de gastvrijheid mis ik soms een beetje in Nederland en zal ik zeker meenemen.

Waarom heb jij voor Wereldstage gekozen?

Ik had nog geen ervaring met Curaçao. Ik vond het dus best spannend om hier zelfstandig heen te gaan. Vooral dan wil je alles goed geregeld hebben. Daarom heb ik gekozen voor Wereldstage. Je bent er dan van verzekerd dat alles goed geregeld is en dat je altijd contacten hebt om op terug te vallen wanneer er iets mis gaat. Via wereldstage leer je ook snel nieuwe studenten kennen. Tijdens mijn intro gesprek met Wereldstage merkte ik gelijk al dat het een fijn bedrijf was en dat zij het belangrijk vonden om mij te helpen. Bedankt hiervoor!

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!