Bas bij een Beach resort

Wat waren de dagelijkse werkzaamheden voor je stage?

Ik werk bij een beach Resort. Hier ben ik als Guestservice medewerker het eerste aanspreekpunt van gasten, bij mij kunnen gasten verschillende tours of trips boeken en gasten kunnen bij mij informatie vragen over de hotspots van het eiland. Bij de beachclub sta ik achter de bar, in de bediening of maak ik oesters open op Sunset Mood.

Hoe maak je vrienden met de andere stagiairs?

Door gewoon een praatje te maken. Voordat je het weet sta je zo een uur te kletsen. Iedereen staat heel erg open voor contact want iedereen wil nieuwe vrienden maken en leuke dingen doen. Zo ontmoet je op Schiphol al mensen waar het heel gezellig mee is en het avontuur goed begint.

Hoe bevalt het leven in een studentenhuis?

Super leuk! Ik moest in het begin wel even wennen want nu moet ik ineens alles zelf regelen en moet ik veel dingen delen. Ik vind het wel erg gezellig dat ik altijd met iemand samen kan koken of leuke dingen kan doen.

Wat was voor jou de grootste cultuurshock?

Alles duurt hier wat langer dan in Nederland. Soms moet je langer dan een uur wachten op je broodje of je sta minstens een kwartier in de rij te wachten bij de kassa. Dat vond ik in het begin wennen omdat ik weinig geduld had. Nu is dat wel anders, en ben ik eraan gewend.

Wat neem je mee van de Antilliaanse cultuur naar Nederland?

De heerlijke Arepa di Pampuna (soort van pannekoeken) en een aantal woordjes die ik thuis nog genoeg zal gaan zeggen! Dushi! Danki! Bon tarrrrdi!

Wat moet iedere stagiair gedaan hebben op Curaçao?

Genieten! De tijd gaat hier super snel. Voor mij zit het avontuur er bijna alweer op. Ik wil echt niet naar huis! Wat ook iedere stagiair moet doen, is een auto huren. Met een auto kan je overal makkelijk naartoe en kan je op je vrije dagen road trips maken!

Waarom raad je Wereldstage aan?

Persoonlijk raad ik Wereldstage aan omdat het team zorg draagt voor de perfecte voorbereiding van je stageperiode. Ook kan je altijd een beroep op Wereldstage doen als je een vraag hebt, en dat vind ik heel erg fijn!

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!