Rosanne bij de radio

Bij wat voor bedrijf loop je stage?

Ik loop stage bij de beste radiostations van Curacao: ParadiseFM en Hitradio915. De naam zegt het al, continu hits van het jaar 2000 tot nu en geen dj die tussendoor praat. ParadiseFM is het station van het nieuws, interviews, muziek en radiospelletjes.

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden op je stage?

Ik begin ’s ochtends om 08:00 altijd met een kopje KOFFIE (soms dubbele espresso als het nodig is) en met het checken van mijn mail. Daarna schrijf ik het shownieuws voor mijn collega en als zij niet aanwezig mag ik het nieuws op de radio vertellen. Daarna post ik een nieuwsbericht/foto of iets anders op de social media van Hitradio.

Ondertussen ben ik ook verantwoordelijk voor het opnemen van de telefoon en het ontvangen van gasten in de studio óf prijswinnaars. Die prijswinnaars heb ik zelf uitgekozen en uitgenodigd.

Als er een concert op Curacao is van bijvoorbeeld Guus Meeuwis of Kensington dan verloten wij daar kaarten voor. En ik verzin dan het spel of de vragen voor deze winactie op de radio. Soms schrijf ik tussendoor ook een spot (reclame) voor een bedrijf die daarna op de radio te horen is. Ik maak ook filmpjes en foto’s van activiteiten die we met de stations doen. Daar maak ik dan de aftermovie voor later! En natuurlijk is het ook aan mij om bestellingen, boodschappen en de afwas de doen. En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Super leuk en genoeg te doen dus.

Komen je werkzaamheden overeen met je verwachtingen?

Eigenlijk is het boven verwachting. Dingen die ik tijdens mijn opleiding in theorie heb geleerd, kan ik nu eindelijk in praktijk toepassen en zo kom je erachter dat je toch best wel wat hebt geleerd.

Hoe is de samenwerking met collega’s?

Goed! Mijn stagebegeleider Kim zit tegenover mij dus als ik iets wil vragen kan ik dat gelijk doen. Het is een klein kantoor dus je praat veel met collega’s en dat is gezellig en ook de reden waarom ik mij zo snel thuis voelde.

Wat vind je wel en niet leuk aan stage lopen op Curaçao?

Wat ik allemaal wel leuk vind, daar kan ik een boek over schrijven denk ik. Zon, zee, strand, feestje, alle vrienden die je maakt, mijn stage natuurlijk. Het paradijsje waar je gewoon 5 maanden mag wonen.

Wat was jouw grootste cultuurshock?

Het grote verschil tussen armoede en rijkdom hier op het eiland. De grote mooie huizen aan de stranden tegenover de armoede in de stad en de chollers (zwervers) die rondlopen.

Wat neem je mee van de Antilliaanse cultuur naar Nederland?

Alles op zijn tijd. In Nederland is het altijd snel snel snel, stressen en veel te veel doen op een dag. Hier neem je gewoon overal je tijd voor en wat vandaag niet lukt, komt morgen wel. Een beetje genieten van het leven.

Waar woon je op Curaçao? En bevalt jouw woonplek?

Ik woon in een studio in de Nieuwestraat. Als ik mijn deur ’s ochtends open doe zie ik als eerst de palmbomen en de zee. Beter wakker worden kan niet. Mijn studio bevalt echt super goed. Soms mis ik de gezelligheid in een studentenhuis, maar ik ben toch wel heel erg blij dat ik mijn eigen plekje heb. Ik loop namelijk zo even naar de andere studentenhuizen als ik drukte wil opzoeken.

Wat is jouw favoriete feestje op Curaçao?

1 feestje wordt lastig. Maar mijn favorieten zijn: Cabana op de woensdagavond natuurlijk, Zanzibar happy hour op de zaterdag, Wet&Wild op vrijdagavond. Ook vind ik de Nachtwerk feestjes of optredens van Kensington, de Jeugd van tegenwoordig of Guus Meeuwis hartstikke leuk.

Wat moet je gedaan hebben als stagiair op Curaçao?

Er zijn dingen die ik ook nog steeds moet doen, maar... Ik vind dat je naar Klein Curacao moet zijn geweest, sowieso bepaalde stranden moet hebben bezocht zoals: Cas Abao, Grote Knip, Karakter en natuurlijk Mambo en Jan Thiel. Eigenlijk allemaal.

Ook vind ik dat je over de Pontjesbrug moet lopen, een keer moet snorkelen, een drankje doen bij Fort Nassau, de Christoffelberg beklimmen, een daghap eten, spareribs bij de Tijd eten en oja een broodje carpaccio bestellen bij Saint Tropez beachclub.

Ja ik hou van lekker eten...

Waarom heb jij voor Wereldstage gekozen?

Het idee dat je kan terugvallen op Wereldstage of Janneke mijn aanspreekpunt hier, is super fijn! Als je in de problemen zit, helpen zij je overal mee. Ook hebben zij er met je aankomst en in de eerste week bij mij echt voor gezorgd dat je je meteen thuis voelt en alles goed geregeld wordt. Het zijn allemaal lieve mensen, waar je altijd je verhaal bij kwijt kan.

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!