Stage-ervaring: Annoek in Punda

MEET STAGIAIRE ANNOEK

Annoek is 20 jaar, komt uit Leiden en studeert Hotel-en Eventmanagement aan Hogeschool Tio in Amsterdam. Ze zit in haar 2e leerjaar en is hier voor 3 maanden op het eiland. Ze loopt stage bij een bureau dat zich inzet voor de ontwikkeling van het stadscentrum Punda in Willemstad. Wonen, werken, winkelen en spelen in een veilige omgeving staat bij dit bureau centraal. Er wordt veel promotie gemaakt doormiddel van sociale media en Annoek mag daar haar steentje in bijdragen. Ik (Ilse) neem jullie mee in haar stageverhaal.

Punda

Werkzaamheden

Annoek houdt zich bezig met het bijhouden van de sociale-mediakanalen. Ze heeft ook evenement gerelateerde werkzaamheden. Denk hierbij aan het organiseren van een festival. Annoek heeft de taak gekregen om na afloop van een evenement deze te analyseren zodat de volgende editie nog beter uitgevoerd kan worden. Ze mag ook met eigen ideeën komen voor een nieuw evenement. Het doel is om het centrum van Willemstad beter te positioneren. Ze werkt van maandag t/m vrijdag volgens de normale kantoortijden (8:00 t/m 17:00).

Ervaring

Omdat Annoek pas 2 weken geleden is begonnen als stagiaire, is alles nog erg nieuw. Natuurlijk is het de eerste weken wennen. In deze korte tijd heeft ze al veel geleerd op haar stage. Ze vindt het leuk dat ze diverse werkzaamheden heeft. Geen enkele dag is hetzelfde. Het bureau geeft haar ook de ruimte om haar eigen invulling te geven. Ze mag zelf content bedenken voor de sociale mediakanalen, zolang het maar binnen de missie en visie van de organisatie past. Ze vindt het fijn dat het bureau haar in vertrouwen neemt in het werk wat ze levert. Bij deze stage leert Annoek veel over hoe ze zo strategisch mogelijk sociale-media kan inzetten voor promotie. Voorheen had ze er zelf nog niet zo bij stil gestaan. Ze heeft al veel informatie hierover gekregen, maar ze verwacht nog veel meer te leren in de komende maanden!

Op kamers wonen

Voor Annoek was het niet nieuw om op kamers te wonen. Ze woont al op zichzelf in Leiden. Ze woont op dit moment in de Nieuwestraat, de studentenstraat van Curacao. Het klimaat is in Nederland wel een stuk anders dan op Curaçao. Annoek moest ook even lachen toen ze opeens een kakkerlak zag lopen, want ja… een tropisch klimaat! Ze voelt zich verder erg veilig in de straat waar ze woont. Ze raadt Wereldstage aan omdat ze zich erg verbonden voelt met de studenten. Ze is nooit alleen en kan altijd terugvallen op Wereldstage. Je wordt ook snel opgenomen door de andere studenten.

Wil je ook een gave tijd op dit eiland met een passende stage en 24/7 helpdesk? Neem dan voor meer informatie contact met ons op en wie weet zien we je snel op dit prachtige eiland!

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!