Iris houdt inzameling tijdens Tussenjaar

IRIS HOUDT INZAMELING TIJDENS TUSSENJAAR

Iris is onderwijsassistente in Nederland en ze heeft al heel wat voor de klas gestaan. Ze had al heel lang op haar doelenlijstje staan dat ze nog een keer alleen naar het buitenland wilde. Al rondneuzend op internet vond zij het Tussenjaar Programma op Curaçao. De knoop was snel doorgehakt en het vliegtuig gepakt. Samen met andere Tussenjaarders heeft ze al heel wat van Curaçao gezien, al gedoken en gesurfd en nog zoveel meer dingen. 

Inzameling

Hoe kwam je op het idee?

Tijdens een dag vrijwilligerswerk heb ik samen met andere tussenjaarders op een lokale school kunnen zien dat er best grote verschillen zijn met de situatie van kinderen binnen het Nederlandse onderwijssysteem. De kinderen hebben maar heel beperkt speelgoed en educatief materiaal. 

Wat is het resultaat?

Toen we thuiskwamen hebben we op de porch bedacht dat we echt iets voor deze kids willen betekenen. Samen met de andere meiden hebben we een on-line inzamelingsactie opgestart. We hebben allemaal best een goed netwerk, dus in 1 dag hebben we omgerekend meer dan ANG 1.300,- opgehaald. Fantastisch. Van dit geld gaan we nieuw speelgoed en educatief materiaal kopen en komende week naar de kinderen brengen. We zijn heel blij dat we dit kunnen doen. 

Wat kan je andere studenten en tussenjaarders adviseren?

Er zijn nog heel wat organisaties en kinderen op Curaçao die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ik zou dus zeggen tegen andere studenten en tussenjaarders: "Wil je naast alle leuke dingen op Curaçao ook iets betekenen voor kinderen die het iets minder hebben? Een actie is snel opgezet en je maakt echt het verschil. Veel succes!"
 

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!