Lalaissa studeert HBO Rechten

MEET LALAISSA UIT AMSTERDAM (MAAR NU OP CURACAO)

Lalaissa studeert aan de HVA in Amsterdam en wilde altijd al tijdens haar studie naar het buitenland. Nu geniet ze volop in Curacao. Ik kan alle studenten adviseren: Ga nu, dit is jouw tijd om de wereld te ontdekken.

Lalaissa studeert HBO Rechten

Waarom het je gekozen voor Curaçao?

Ik wilde altijd al tijdens mijn opleiding naar het Buitenland. Eerst had ik het plan om naar Australie te gaan. Maar dat vond ik bij nader inzien toch een beetje ver en spannend. Mijn vader en moeder komen oorspronkelijk uit Suriname en mijn oma woont er nog steeds. Ik ben dus al heel vaak in Suriname geweest. Het voelde dus niet heel ver weg om naar Curaçao te gaan. Ik bel ook heel vaak met mijn oma. Ik vind haar heel lief en het is nu maar 1 uurtje tijdsverschil.

Hoe verliep je zoektocht naar een stage.

Ik ben eerst naar het International Office van mijn opleiding gegaan. En vervolgens heb ik me ingeschreven bij Wereldstage. Ik had al snel contact met Angelique van Wereldstage. Vervolgens werd er een stage gevonden bij een projectontwikkelaar / makelaarskantoor. Dat was wel even slikken voor mijn opleiding. Ik heb heel wat op en neer moeten appen, mailen en bellen. Maar na een aanbevelingsmail van Wereldstage werd de stage goedgekeurd door mijn opleiding.

Hoe heb je je vervolgens voorbereid?

Ik ben eerst heel goed gaan sparen. Ik heb gewerkt bij de ANWB, ik heb bijna geen vakantie gehouden maar alleen maar gewerkt. Ik heb allemaal lijstjes gemaakt. Een overzichtje van alle kosten voor de voorbereiding en voor het verblijf op Curaçao. Ik ben al heel vroeg begonnen met het inpakken van mijn koffer. Ik hou er gewoon van als alles netjes en tijdig in orde is. Natuurlijk kwam mijn moeder af en toe om de hoek kijken om waar nodig te helpen. Ik woon in Amsterdam al op kamers, maar wel om de hoek bij mijn moeder. Dus dat is makkelijk.

En vervolgens ging je op reis!

Ja,..toen besefte ik opeens dat ik weg ging om maanden op Curaçao te gaan wonen. Ik moest wel even slikken. Op stage vond ik het eerst ook wel wat moeilijk. Ik doe graag alles goed maar er was zoveel nog onbekend voor me. Gelukkig is iedereen heel aardig en pikte ik het snel op. Eerst voelde ik me wat verdwaald, maar nu heb ik een patroon ontwikkeld en regelmaat in mijn dag.

Hoe gaat het in je vrije tijd?

Ik heb het super gezellig met andere studenten. We koken samen, gaan lekker uit en kletsen veel. Laatst hadden we het erover dat we "samen ALLEEN hier gekomen zijn" daarom voelen we dat we elkaar echt supporten. Mijn advies aan studenten die zich nog aan het orienteren zijn op een buitenland ervaring: Dit is de beste tijd van je leven om de wereld te ontdekken, het is echt De tijd om te gaan. Na mijn studie ga ik zeker nog een tijdje de wereld ontdekken!

 

 

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!