Vrijwilligerservaring: Hannah bij de hondenopvang

MEET VRIJWILLIGER HANNAH

Maak kennis met een vrijwilligster op het eiland: Hannah! Ze is naar Curaçao gekomen om hier 4 weken als vrijwilliger aan de slag te gaan bij stichting DOG Curaçao. Het is een kleine stichting die zich inzet voor kansarme honden op Curaçao. Ik (Ilse) neem jullie mee in haar tijd als vrijwilliger bij stichting DOG Curaçao.

DOG

Hoe ziet een werkdag eruit?

Op dit moment werkt Hannah 4 ochtenden per week bij het opvangcentrum. Elke ochtend mag ze helpen bij de puppy’s, ze maakt de hokken schoon, geeft ze water en eten en is vooral bezig met het vermaken van de honden. Ze werkt van woensdag t/m zaterdag. Elke dag is ze om 13:00 uur klaar. Dit vindt Hannah erg prettig, omdat ze hierdoor ook veel vrije tijd heeft.

Waarom vrijwilligerswerk?

Hannah heeft in de tijd dat ze hier op het eiland zit al veel geleerd. Stichting DOG Curaçao heeft haar inzicht gegeven in hoe kansarme honden hier leven. Ze heeft geleerd hoe ze moet omgaan met honden die geen goede  leefomstandigheden gewend zijn. Daarnaast heeft ze ook geleerd om je handen uit te steken en iets voor anderen te doen waar je veel lof voor terugkrijgt. In eerste instantie schrok Hannah best wel om te zien hoeveel zwerfhonden er zijn en hoe problematisch de situatie is om deze honden een fijn thuis te geven, maar het voelt goed om deze honden te helpen.
Hannah raadt vrijwilligerswerk zeker aan aan anderen! Ze haalt er enorm veel voldoening uit het werk en het is goede combinatie tussen werken en vrije tijd.

Studentenleven

Het huis waar Hannah in woont is een studentenhuis in de Nieuwestraat. Ze vindt dit een gezellige straat waar altijd van alles te doen is. Ze werd gelijk hartelijk ontvangen door de andere studenten. Wereldstage heeft Hannah kunnen helpen bij het vinden passend vrijwilligerswerk en goede huisvesting. Ze vindt dat Wereldstage haar goed voorbereid naar en tijdens je verblijf hier op Curaçao. Ze voelt zich veilig in de woonwijk en vindt het prettig dat er ook altijd een bewaker rondloopt.

Wil je ook een gave tijd op dit eiland als vrijwilliger? Neem dan voor meer informatie contact met ons op en wie weet zien we je snel op dit prachtige eiland!

Schrijf je gratis in voor jouw avontuur op Curacao!